KARABÜK’TE AŞI HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Dünya Aşı Haftası kutlama faaliyetleri Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar ve Karabük Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki’nin katılımları ile Bağlar Aile Sağlığı Merkezinde başladı.

GÜNCEL 23.04.2013 11:30:02 0
KARABÜK’TE AŞI HAFTASI ETKİNLİKLERİ
Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Komitesi tarafından 22-27 Nisan 2013 tarihleri arasında '8. Avrupa Aşı Haftası' düzenlenmesi kararlaştırıldığı, Avrupa Aşı Haftası'nın, bu yıldan itibaren kutlanmaya başlanacak olan 'Dünya Aşı Haftası'nın bir parçası olarak kutlamalari kapsaminda Safranbolu’da bebeklere aşı yapıldı.
1. Dünya Aşı Haftası kutlama faaliyetleri Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar ve Karabük Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki’nin katılımları ile Bağlar Aile Sağlığı Merkezinde başladı. Vali Yardımcısı Çapar, Aşı haftası ile ilgili Tiryaki’den bilgiler alarak aşı olmaya gelen bebeklerle yakından ilgilendi.
Karabük Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki, Karabük genelinde 66 aile hekimi ile birinci basamak koruyucu aile sağlık hizmetleri vatandaşların hizmetinde olduklarının söyleyerek, “Bu hafta 22-27 Nisan Dünya Aşı Haftamız var. Aşı haftamızın amacı, bebeklere yapılan aşılar hakkında ailelere bilgiler vermek. Zaten Karabük’te bu konuda çok iyi bir durumdayız. Vatandaşın bu konuya eğilimi çok yüksek düzeyde. Kentte aşılama oranımız yüzde 98 seviyelerinde“ dedi.

Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °
Perşembe 25.8 ° / 7.6 °